Ontslag

(Dreigend) ontslag of arbeidsconflict? Wij zijn er voor u

Onze juristen en advocaten zijn gespecialiseerd in ontslag, arbeidsrecht zaken en arbeidsrechtelijke vraagstukken. Wij hebben altijd een antwoord op uw vraag. In veel gevallen worden werknemers door werkgevers niet rechtsgeldig ontslagen. Teken daarom nooit zonder juridisch advies te hebben ingewonnen. Doet u dit wel, dan is de kans groot dat u uw recht op een WW-uitkering misloopt. Goed geïnformeerd worden over uw situatie is noodzakelijk en onmisbaar. 

Wilt u advies, weten waar u aan toe bent of een advocaat inschakelen? Bel dan naar 085- 130 2456 voor een gratis gesprek.

Ontslag. Goedkoop juridisch advies

Kies hieronder uw situatie

Ik heb een VSO ontvangen

Ik word op staande voet ontslagen

Ik word ontslagen via het UWV

Ik word ontslagen via de kantonrechter

Ik dreig ontslagen te worden

Ik wil zelf ontslag nemen

Optimaal resultaat halen uit uw ontslag situatie?

Werknemers mogen niet zomaar ontslagen worden door hun werkgever. Het arbeidsrecht/ontslagrecht is immers in het leven geroepen om werknemers te beschermen tegen onrechtmatig en onrechtvaardig ontslag. Dit geldt ook voor u. Of u nu een vaststellingsovereenkomst heeft ontvangen, op staande voet bent ontslagen, uw werkgever dreigt met een ontslag, u via het UWV of de kantonrechter wordt ontslagen. Voor iedere situatie geldt beschermende wetgeving voor u! Wij raden u aan om  niet bij de pakken neer te zitten, maar actie te ondernemen. Weet waar u aan toe bent en weet wat u dient te doen. Laat u niet verrassen! Bel naar: 085- 130 2456 en bespreek uw persoonlijke situatie met een van onze juristen. U krijgt van ons op maat gemaakte advies.

Ik heb een VSO ontvangen

Heeft u een vaststellingsovereenkomst, ook wel beëindigingsvoorstel of ontslag met wederzijds goedvinden genoemdontvangen? Onderteken dan niets! Door de vaststellingsovereenkomst te ondertekenen kunt u uw recht op een WW-uitkering verliezen. Stel daarom uw recht op een WW-uitkering veilig door uw vaststellingsovereenkomst op de juridische juistheid en eventuele gebreken te laten controleren. Laat uw vergoeding verhogen en laat een jurist betere voorwaarden voor u bedingen. Ga niet akkoord met een juridische check door uw werkgever of door een juridische dienstverlener die door uw werkgever wordt aangeraden. Dergelijke juridische dienstverleners zijn vaak niet onafhankelijk en onpartijdig.

Laat uw vaststellingsovereenkomst gratis door ons controleren. Bel naar: 085- 130 2456.

Ik ben ontslagen op staande voet

Ontslag op staande voet is de zwaarste maatregel met zware en vergaande gevolgen voor u. De wetgever heeft het ontslag op staande voet daarom aan strenge wettelijke voorwaarden onderworpen. Zo heeft uw werkgever onder andere een dringende reden nodig om de arbeidsrelatie met onmiddellijke ingang te beëindigen. In 90 % van de gevallen kan een ontslag op staande voet ongedaan worden gemaakt. Hierbij zijn 3 voorwaarden van belang:

  1. Onderteken niets, want hiermee kunt u uw recht op een WW-uitkering en vergoeding verliezen. Heeft u toch wel iets ondertekend? Neem dan direct contact met ons op om de nog openstaande juridische mogelijkheden te bespreken.
  2. Onderneem snel actie! Om het ontslag op staande voet ongedaan te krijgen heeft u wettelijk gezien slechts 2 maanden de tijd.
  3. Probeer het ontslag op staande voet niet zelf aan te vechten, want dit gaat in de praktijk altijd mis. Laat een gespecialiseerde advocaat of jurist dit voor u doen. Bel direct naar: 085- 130 2456. Het eerste gesprek is gratis.

Ik word ontslagen via het UWV

Uw werkgever kan u in de volgende 2 gevallen ontslaan via het UWV:

  1. Om bedrijfseconomische redenen zoals het vervallen van arbeidsplaatsen als gevolg van de beëindiging van de werkzaamheden van de onderneming.
  2. Bij langdurige arbeidsongeschiktheid.

Bij een ontslag via het UWV vraagt uw werkgever om toestemming bij het UWV voor uw ontslag om een van de bovenstaande 2 redenen. Dit doet uw werkgever door bij het UWV een ontslagvergunning aan te vragen. Dit betekent niet dat u met lege handen staat. U kunt dit ontslag aanvechten bij de kantonrechter. Onderneem snel actie door juridisch advies in te winnen, want u heeft wettelijk gezien slechts 2 maanden de tijd om het ontslag aan te vechten.

Uw werkgever kan u ook een ontslagvoorstel aanbieden. Onderteken niets en win juridisch advies in! De kans is namelijk groot dat u uw recht op een WW-uitkering en een ontslagvergoeding misloopt. Laat dit ontslagvoorstel op de juridische juistheid controleren. Laat uw ontslagvergoeding verhogen en laat een jurist betere voorwaarden voor u bedingen.

Ga niet akkoord met een juridische check door uw werkgever. Ga ook niet akkoord met een juridische dienstverlener die door uw werkgever wordt aangeraden. Dergelijke juridische dienstverleners zijn vaak niet onafhankelijk en onpartijdig.

Laat uw ontslagvoorstel gratis controleren door ons. Bel naar: 085- 130 2456.

Ik word ontslagen via de kantonrechter

Uw werkgever kan om de persoonlijke ontslaggronden uw arbeidsovereenkomst via de kantonrechter ontbinden. U staat dan niet met lege handen. U kunt hiertegen een verweerschrift schrijven en indienen bij de rechtbank. Doe dit niet zelf, want in de praktijk gaat dit vaak mis. U kunt relevante juridische aspecten over het hoofd zien en daardoor uiteindelijk met lege handen komen te staan. 

Indien uw werkgever een verzoekschrift bij de rechtbank heeft ingediend om de arbeidsovereenkomst te ontbinden is het belangrijk dat u direct juridisch advies inwint over de vervolgstappen. Uw juridische dienstverlener kan ervoor zorgen dat uw werkgever zijn ingediende verzoekschrift intrekt en met u tot een buitengerechtelijke oplossing zal komen. Indien dit niet lukt kan uw juridische dienstverlener u helpen met het opstellen van een verweerschrift.

Ons team bestaat uit juridische dienstverleners met meer dan 15 jaar ervaring in het ontslagrecht. Laat u door ons bijstaan en haal optimaal resultaat uit uw ontslag situatie. Bel naar: 085- 130 2456 voor een gratis gesprek.

Ik dreig ontslagen te worden

Heeft u het idee dat uw werkgever het liefst van u af wil en u dus wil ontslaan? Uw werkgever mag u niet zomaar ontslaan. Voor een rechtsgeldig ontslag heeft uw werkgever een wettelijke ontslaggrond nodig en een goed onderbouwd ontslagdossier. De ontslaggrond moet door uw werkgever tevens worden bewezen. 

Heeft u een ontslagvoorstel gekregen? Onderteken dit niet! De kans is namelijk groot dat u uw recht op een WW-uitkering en ontslagvergoeding hierdoor misloopt. Vraag om extra tijd om juridisch advies in te winnen. Win vervolgens juridisch advies in! Bel direct naar: 085- 130 2456 voor een gratis gesprek en advies

Tips bij dreigend ontslag

Heeft u het vermoeden dat uw werkgever u wil ontslaan en wilt u dit voorkomen? Leg uw werkzaamheden niet neer en presteer voldoende of zelfs bovengemiddeld. Laat u bovendien niet negatief uit over het bedrijf/werkgever/leidinggevende/collega’s. Win tot slot per direct juridisch advies in om een ontslag te voorkomen. Weet wat u te wachten staat, wat u moet doen en ken uw rechten. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Ik wil zelf ontslag nemen

Bent u uw werk of werkgever beu, wilt u ontslag nemen en weten hoe u dit het beste kunt doen? Indien u zelf ontslag wilt nemen zijn er een aantal juridische aspecten waar u rekening mee dient te houden. U dient rekening te houden met een opzegtermijn en de opname van uw vakantiedagen. Bovendien dient u rekening te houden met het verlies van uw recht op een WW-uitkering en transitievergoeding. Het is raadzaam om eerst een andere baan te vinden alvorens u overgaat tot het nemen van ontslag. Indien u geen nieuwe baan heeft en ontslag heeft genomen, heeft u namelijk geen recht op een WW-uitkering, omdat u verwijtbaar werkloos bent geworden. Wettelijk gezien heeft u dan ook geen recht op een transitievergoeding. 

Wilt u uw recht op een transitievergoeding en WW-uitkering behouden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar: 085- 130 2456 om te bespreken hoe u het best ontslag kunt nemen.