Ontslag via de kantonrechter
Ontslag via de kantonrechter, wat nu?
U bent of dreigt ontslagen te worden. Dit betekent in veel gevallen dat sprake is van een ontslag via de kantonrechter. U wordt ontslagen via de kantonrechter, omdat u er samen met uw werkgever mogelijk niet uit kunt komen. Uw werkgever kan dan om de persoonlijke ontslaggronden uw arbeidsovereenkomst via de kantonrechter ontbinden. De persoonlijke ontslaggronden betreffen:
- Regelmatig ziekteverzuim;
- Disfunctioneren;
- Verwijtbaar handelen of nalaten;
- Werkweigering;
- Verstoorde arbeidsrelatie;
- Andere omstandigheid.
Indien uw werkgever u vanwege een van de persoonlijke ontslaggronden wil ontslaan, dient hij een verzoekschrift in te dienen bij de kantonrechter. Hiervoor is het van belang dat uw werkgever een goed onderbouwd ontslagdossier aanlevert om de gekozen ontslaggrond te bewijzen. Een ontslagdossier is vaak een onderdeel van een personeelsdossier. Hierin wordt doorgaans uw functioneren bijgehouden. Staat u met lege handen? Nee, u staat niet met lege handen. U kunt hiertegen een verweerschrift schrijven en indienen bij de rechtbank. Doe dit niet zelf, want in de praktijk kan dit misgaan. U kunt relevante juridische aspecten over het hoofd zien en daardoor uiteindelijk wel met lege handen komen te staan.
Ons advies
Indien uw werkgever een verzoekschrift bij de rechtbank heeft ingediend om de arbeidsovereenkomst te ontbinden is het belangrijk dat u direct juridisch advies inwint over de vervolgstappen. Uw juridische dienstverlener kan ervoor zorgen dat uw werkgever zijn ingediende verzoekschrift intrekt en met u tot een buitengerechtelijke oplossing zal komen. Uw juridische dienstverlener zal dan ook meteen goede ontslagvoorwaarden bedingen en een hoge ontslagvergoeding. Dit lukt doorgaans enkel met de tussenkomst van een juridische dienstverlener. Trekt uw werkgever het verzoekschrift niet in? Dan kan uw juridische dienstverlener u helpen met het opstellen van een goed onderbouwd verweerschrift. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat de kantonrechter uw arbeidsovereenkomst niet ontbindt.
Ons team bestaat uit juridische dienstverleners met meer dan 15 jaar ervaring in het ontslagrecht. Laat u door ons bijstaan en haal optimaal resultaat uit uw ontslag situatie. Bel naar: 085- 130 2456 voor een gratis gesprek.
Tips bij ontslag via de kantonrechter
- Ga niet akkoord met het ontslag en schrijf een verweerschrift. Laat een jurist dit voor u doen. U kunt immers relevante juridische aspecten over het hoofd zien.
- Blijf uw werkzaamheden uitvoeren, tenzij u op non-actief gesteld bent. Indien u op non-actief gesteld bent, is het raadzaam om vooralsnog uw werkgever schriftelijk te laten weten dat u beschikbaar bent en blijft voor werk.
- Lever uw bedrijfseigendommen niet in om een verkapte instemming met het ontslag te voorkomen.
- Heeft u nog toegang tot uw mail? Verzamel dan bewijs. Uw werkgever zal namelijk snel overgaan tot een blokkade van uw account om dit te voorkomen. Wees hem dus 1 stap voor.
- Win juridisch advies in en laat uw werkgever de kosten betalen. Bel direct naar: 085- 130 2456 voor gratis advies.

Ontslag op staande voet
Wat is een ontslag op staande voet?
Wat kan ik doen tegen een ontslag op staande voet?
Ik ben het niet eens met mijn ontslag op staande voet
10 tips bij een ontslag op staande voet
Wat zijn de gevolgen van een ontslag op staande voet?
Hulp bij ontslag op staande voet
De procedures bij een ontslag op staande voet
Ontslag op staande voet, werkgever biedt mij een overeenkomst aan om te ondertekenen
Ik ben ontslagen op staande voet, moet ik mijn bedrijfseigendommen inleveren?
Wanneer kan ik op staande voet ontslagen worden?
Ontslag op staande voet, kan dat zomaar?