Ontslag op staande voet
Ontslag op staande voet, wat nu?
U bent ontslagen op staande voet en u vraagt zich af wat u moet doen. Ook vraagt u zich af wat een ontslag op staande voet voor u betekent. Wij leggen u hieronder uit wat de gevolgen voor u zijn en middels tips leggen wij u uit wat u ertegen kunt doen.
Ontslag op staande voet aanvechten/ terugdraaien
In de praktijk worden werknemers in het gros van de gevallen mondeling ontslagen op staande voet. Uw werkgever zegt met duidelijke woorden dat u ontslagen bent op staande voet. Of uw werkgever zegt het met minder duidelijke woorden zoals dat u naar huis mag en niet meer hoeft terug te komen. Vaak wordt het mondeling gegeven ontslag schriftelijk bevestigd. U krijgt de schriftelijke bevestiging vaak mee naar huis of u krijgt het thuis opgestuurd.
U bent dan op staande voet ontslagen en uw arbeidsovereenkomst is dan ook per direct opgezegd door uw werkgever. Dit betekent dat u geen werkzaamheden meer voor uw werkgever mag uitvoeren en dat u geen recht meer heeft op loon. Bovendien heeft u geen recht meer op een WW-uitkering of ziektewetuitkering indien u niets doet.
Een dergelijk ontslag moet aan strikte wettelijke voorwaarden voldoen. Zo mag een werkgever een werknemer slechts ontslaan op staande voet als er een dringende reden is. Vaak is deze dringende reden er niet of wordt een werknemer niet op de juiste wijze ontslagen. Wij adviseren u daarom om altijd juridisch advies in te winnen. Met een arbeidsrecht advocaat of arbeidsrechtjurist kunt u het ontslag terug draaien of uw recht op een WW-uitkering/ziektewetuitkering veilig stellen. Het heeft dus altijd zin om hier tegen iets doen. Zelfs indien u wel schuldig bent aan de reden van ontslag. Wilt u actie ondernemen? Wij adviseren u om dit niet alleen te doen. In de praktijk gaat het namelijk nog wel eens mis als werknemers het ontslag zelf aanvechten. Het gevolg hiervan is dat uw jurist of advocaat uiteindelijk een minder gunstige onderhandelingspositie heeft.
Wacht niet te lang, bel direct naar: 085- 130 2456. Om het ontslag aan te vechten heeft u immers slechts 2 maanden.
Gevolgen ontslag op staande voet
- Einde arbeidsovereenkomst;
- Loonstop;
- Verval van recht op een WW-uitkering of ziektewetuitkering;
- Geen recht op een ontslagvergoeding;
- U mag geen werkzaamheden meer uitvoeren voor uw werkgever, u zit dus zonder werk;
- U dient uw werkgever een (gefixeerde) schadevergoeding te betalen, omdat u schadeplichtig bent geworden.
Ons advies
De gevolgen van een ontslag op staande voet zijn vergaand. Wij adviseren u daarom om hiertegen actie te ondernemen. Zelfs indien u wel schuldig bent is de kans groot dat het ontslag met tussenkomst van een ervaren jurist succesvol kan worden aangevochten.
Wij adviseren u daarom niet zelf het ontslag op staande voet aan te vechten, maar het ontslag aan te laten vechten door een ervaren arbeidsrechtjurist die gespecialiseerd is in het ontslagrecht. Bij ons vindt u ervaren arbeidsrechtjuristen met meer dan 15 jaar ervaring met het ontslagrecht. In bijna alle gevallen lukt het ons om de juridische kosten te verhalen op de werkgevers waardoor onze cliënten ons niets verschuldigd zijn en als het ware gratis worden bijgestaan. Dit geldt ook voor u. Ook u kunt gratis worden bijgestaan.
Wacht niet te lang, bel direct naar: 085- 130 2456 voor gratis advies en bijstand.
Handige tips
- Onderteken niets!
- Schrijf een protestbrief!
- Lever bedrijfseigendommen niet op eigen initiatief in.
- Blijf beschikbaar voor werk.
- Voer uitsluitend schriftelijke correspondentie.
- Win juridisch advies in en laat u juridisch bijstaan. Let op: niet iedere jurist is bekwaam om een ontslag op staande voet succesvol aan te vechten. U dient te worden bijgestaan door een arbeidsrecht jurist of advocaat met ervaring met het ontslagrecht. Wij beschikken over arbeidsrecht juristen en arbeidsrecht advocaten met meer dan 15 jaar ervaring met het ontslagrecht. Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar: 085- 130 2456
- Zoek ander werk en vraag een WW-uitkering aan.

Ontslag op staande voet
Wat is een ontslag op staande voet?
Wat kan ik doen tegen een ontslag op staande voet?
Ik ben het niet eens met mijn ontslag op staande voet
10 tips bij een ontslag op staande voet
Wat zijn de gevolgen van een ontslag op staande voet?
Hulp bij ontslag op staande voet
De procedures bij een ontslag op staande voet
Ontslag op staande voet, werkgever biedt mij een overeenkomst aan om te ondertekenen
Ik ben ontslagen op staande voet, moet ik mijn bedrijfseigendommen inleveren?
Wanneer kan ik op staande voet ontslagen worden?
Ontslag op staande voet, kan dat zomaar?